Saturday, January 29, 2011

SIRIH PULANG KE TAPAKNYA......

Hari ini dalam sejarah...... Bukan satu sejarah tapi dua sejarah.....

Sejarah pertama:

Pagi tak di dalam pukul 4 pagi.... Kawan aku kejutkan aku... Apa hal mamat nin kejutkan aku.... Nak ajak sembahyang tahajjud ker????? Nak teman pergi tandas ker????  (Maklum lah lepas tengok cerita hantu,perasaan takut tu ada lah menebal dalam fikiran)..... Kawan aku pun tanya aku... Nak teman kan die tak p kat kl sentral kul  5 nanti..... Dengan perasaan confident aku menjawab 'YA'...... Dalam kul 5 die datang balik kejutkan aku yang lena dibuai mimpi.... Dengan tangkas nyer aku bersiap dan berlalu pergi..... Kul 5.... aku rempit kat highway..... tak pernah dibuat orang..... dah sejuk... rasa hgga ke tulang hitam.......  tapi nak wat cam mana.... tahan lah setahan yang bleh.....
Punya lah susah nak cari KL SENTRAL......... Nama jer sentral.... Maklum lah tak taw jalan..... terlajak lah sikit.... Bak kata pepatah"Terlajak moto boleh di U turn"..... Zaman sekrg cggh.... Maen gps jer..... Insyaallah tiba ke destinasi......
Dalam dekat kul 6.... maka tiba lah di kl sentral.... Tapi ada masalah lak..... Tak taw nak parking moto kat mana...... Kena cari parking dulu..... Moto pun tak ada parking... Apa nak jadi...... Dalam 5 minit pencarian... ternampak lah parking yang sesuai... memg paling sesuai.... KHAS untuk moto.... Free lak tu....... Nak taw kat mana?????? Kat tepi tong sampah jer..........

Setakat nin saja topik pasal sejarah 1..... sejarah dua sambung esok......... Tapi sejarah satu nin last2 sekali dapat makan mcd....... canggih tak????


3 comments:

ijey28 said...

sejarah kedua??

jaya jr said...

mentang2 pakai C6,GPS lalu ah owp..haha..mu mantap sin..tunggu mubin plop akat c6

noname said...

mubem nak angkat c7..... anto mubem lah tu.....